Make your own free website on Tripod.com

Rode Kruis Vlaanderen Afdeling Tienen

Lachertjes

Home

Even lachen mag. Hebt u ook een goeie mop uit onze branche ? Klik dan hier en wij zetten ze bij in de lijst.

Iemand valt flauw in een drukke winkelstraat.
Onmiddellijk staat een hoop volk errond. Een vrouw wil zich over het slachtoffer ontfermen, maar een man snelt toe en duwt haar opzij. "Laat mij maar doen, meiske" zegt de man "ik heb een cursus EHBO gevolgd". De man controleert eerst de levensbedreigende functies.
De vrouw bekijkt de zaak een paar minuten en klopt de man dan op de schouder en zegt : "als je op het punt gekomen bent om een dokter te laten bellen, ... ik ben al hier hť..."  

Periode begin mei gaan Jip en Jan wandelen in de bergen. Per ongeluk vallen ze in een metersdiepe kloof.  Ze bellen de hulpdiensten en een tijdje later komen die eraan.  Deze laatsten roepen.  "Hallo, wij zijn van het Rode Kruis."
Vanuit de kloof wordt geantwoord : "Sorry, wij hebben al een sticker gekocht !".

Stop altijd met reanimeren nadat een slachtoffer "ai" zegt ...

Een man is superkatholiek en wil God op de proef stellen. Hij gaat op een rots in de zee staan. Na een tijdje komt de vloed op en staat hij tot zijn enkels in het water wanneer er een bootje van het Rode Kruis langskomt op hem te redden. "Neen, ik ga niet mee, God zal me redden", roept hij. Tevergeefs proberen ze hem op andere gedachten te brengen. Na een tijdje staat hij tot aan zijn middel in het water en komt weer het Rode Kruis-bootje langs.  De man wil weer niet mee.  En nog eens komt het Rode Kruis-bootje langs als hij tot zijn lippen in het water staat.  Maar hij wil niet mee, en verdrinkt. Bij God gekomen roept hij furieus "Hewel, ik ben altijd zo trouw aan jou geweest, en nu laat je mij verdrinken!".
Een verbaasde God antwoordt : "Dat is raar, zijn die mensen van het Rode Kruis die ik gestuurd heb dan niet langsgekomen ?"

Een man komt aan een RK-hulppost en vertelt : "als ik op mijn been druk doet het pijn, en op mijn arm ook, en hier op mijn voet ook : wat kan dat zijn ?".  Eenvoudig : een gebroken vinger ! 

In een cafť hangt een man aan de toog.  Omdat hij al ferm boven z'n theewater is, besluit hij om naar huis te gaan.  Hij stapt weg van de toog en na 2 meter zakt hij op de grond in elkaar.  Gelukkig is er een vrijwilliger van het rode kruis in de buurt, die besluit om hem te helpen en hem naar buiten sleept.  Buiten gekomen zegt de man dat de frisse lucht hem goed heeft gedaan en dat hij wil proberen om alleen verder te stappen.  Na 2 meter ploft hij terug neer op de grond.  "Ik woon op 800 m hiervandaan", zegt de man, "wil je me tot daar helpen?"  Met veel moeite slaagt de vrijwilliger erin om de man tot aan zijn woning te brengen.  Om de sleutels te helpen zoeken, laat de vrijwilliger de man een ogenblik los.  En opnieuw ploft hij neer op de grond.  Nieuwsgierig geworden door het geluid, maakt zijn vrouw de deur open, waarop ze tot de vrijwilliger zegt: "Het is vriendelijk van u om mijn man naar huis te brengen, maar u bent zijn rolstoel vergeten."

Sinterklaas gaat cadeautjes leveren in SomaliŽ.
Het valt hem op dat de kindjes daar graatmager zijn.
Sinterklaas: "Waarom zijn al deze kindjes zo mager?"
Rode Kruis-medewerker: "Dat komt omdat ze niet eten"
Sinterklaas: " Niet eten is geen cadeautjes"

"Waarom ben je te laat op je werk?" vraagt de baas aan Betsy.
Ze antwoord : "Ik heb een verschikkelijk auto-ongeluk gezien.  Een man werd door de voorruit geslingerd en lag volledig bebloed op de rijweg.  Gelukkig heb ik een cursus Eerste Hulp gevolgd".
"En wat heb je dan gedaan?", vraagt de baas.
"Ik ben gaan zitten met mijn hoofd tussen mijn knieŽn, om niet flauw te vallen".

Elke bloeding stopt vanzelf ... als je maar lang genoeg wacht...

Op Suikerrock ziet de ene verzorger plots dat een andere zijn slachtoffer dooreen begint te rammelen. Hij komt er naartoe gelopen en vraag wat er aan de hand is.
Antwoord : "ik moest van de dokter een siroopje geven, maar ben vergeten om met de fles te schudden."

Een Rode Kruis-medewerker komt aan bij een man met een kleine snijwonde. Op dat moment schreeuwt deze laatste het uit van de pijn. "Zo pijnlijk is dat toch niet", zegt de RK-medewerker. Reactie : "toch wel, want je staat op mijn tenen !"

Een groep para's volgt een cursus EHBO alvorens naar Afghanistan te vertrekken. Na zijn uitleg vraagt de lesgever : "Stel , soldaat Pimpel, je vangt Asama Bin Laden, en hij heeft een bloedende hoofdwonde. Wat doe je ?". Antwoord : "Ik leg een verband aan rond zijn hals, en span meer en meer aan tot de bloeding stopt !"
 

Een vrouw komt naar een RK-hulppost, haar hand voor haar mond, en maakt met gebaren duidelijk dat ze haar kunstgebit kwijt is.
Voor de rest stond ze daar met haar mond vol tanden...

Fons is vrachtwagenchaffeur. Op zekere dag is hij op de baan met zijn vrachtwagen. Opeens wordt de muziek op de radio onderbroken voor een extra nieuws bericht "volgens bepaalde informatie zouden er ruimtemannetjes geland zijn op aarde, ze zouden er wit uitzien,als men ze zou tegenkomen moet je ze voorzichtig benaderen en langzaam tegen praten''.
Fons dacht wat voor zever is dat nu weer. Op een bepaald moment moet Fons zijn kleine beoefte doen en zet zijn vrachtwagen langs de kant bij een bosje. Hij staat daar te wateren en opeens ziet hij wat verder iets wit bewegen. Fons denkende het is toch niet waar zeker,dat daar een ruimtemanneke zit. Voorzichtig sluit hij zijn broek en zegt dan langzaam tegen in het wit zijnde wezen: Ik ben Fons en ik rij met camions. Geen reactie. Daarom nogeens: Ik ben Fons en ik rij met camions. Daarop zet dat wit wezen zich recht,trekt zijn broek op en zei ' Ik ben Frans en rij met de ambulance.
(met dank aan Daniel Cauwenberghs)

Er wordt geklopt aan de hemelpoort.
Sint Pieter ziet door het venster van de poort een man staan.
Als hij de poort opendoet is de man echter verdwenen.
Even later wordt er weer geklopt.
Dezelfde man staat voor de deur en ... weer verdwijnt hij.
Sint Pieter roept hem na : " Ben je met mijn voeten aan 't spelen ?"
"Nee", klinkt het ver weg," ze proberen me te reanimeren "