Make your own free website on Tripod.com

Rode Kruis Vlaanderen Afdeling Tienen

Ziekenhuisbib

Home
Ziekenhuisbibliotheek

zhbib.jpg

 

Rode Kruisafdeling Tienen zoekt:

Vrijwilligers voor ziekenhuisbibliotheken”

 

In een ziekenhuis of verzorgingstehuis kan een boek wonderen doen. Rode Kruisvrijwilligers gaan daarom op pad langs heel wat instellingen om ter plaatse boeken uit te lenen. Ze besteden daarbij veel aandacht aan het contact met de patiŽnten en de bewoners.

Door de afleiding die een boek biedt, kun je even de verveling doorbreken of de problemen van de ziekte vergeten. Ook voor bejaarden in een verzorgingstehuis duren de uren soms lang. Ook voor hen kan even wegdromen met een goed boek enorm deugd doen, het brengt afwisseling in de dagdagelijkse activiteiten.

Het Rode Kruis bezit meer dan 150.000 boeken: klassiekers, romantische boeken, stripverhalen, historische romans, sciencefiction, informatieve boeken, hobbyboeken… Noem maar op. In dit uitgebreide en gevarieerde aanbod zal je zeker iets vinden dat bij je past. Elk jaar kopen we minstens 10.000 nieuwe boeken aan. Zo blijft de collectie actueel en kunnen we dus altijd heel wat recente titels aanbieden.

Ook hebben we boeken in vreemde talen en bijvoorbeeld meer dan 20.000 boeken met grote letters. Dankzij de medewerking van de Vlaamse Luister– en Braillebibliotheek kunnen we zelfs ‘gesproken boeken’ uitlenen.

GeÔnteresseerd ?

Contacteer de plaatselijke afdeling:

Rode Kruis Tienen - secretariaat

Rudi Pypops

Minderbroederstraat 9/1

3300 Tienen

tel 016 82 37 94 (tussen 12.00 en 18.00 uur)

rudi.pypops@scarlet.be

 

Wij nemen later contact met u op voor een informatievergadering.

Enter supporting content here